Alimentul care scade colesterolul și luptă cu anemia

AVOCADOUL 

Compoziția:

Apa - conține o proportie foarte mică de apă (74,2 % sau mai putin), comparativ cu cantitatea de apă care se găsește într-un fruct proaspăt. În afară de banane și măsline, niciun alt fruct nu are mai putina apă. Deci, este un fruct concentrat, cu o capacitatea nutrițională și calorică ridicată, anumite soiuri ajungnd pînă la 200 kcal/100 g de portie comestibila.

Grăsimi - conține pînă la 20% în funcție de soi, grăsimile avand o valoare bilogică ridicată, nu conține colesterol ca toate alimentele de origine animală.

Proteine - se consideră printre fructele proaspete cele mai bogate în proteine, conțin toți aminoacizii esențiali, au valoare ridicată din punct de vedere al cantității și calității.

Vitamina E - contine aceasta vitamina importanta nu doar pentru functiile reproducatoare, ci și fiind un antioxidant puternic, protejează împotriva cancerului și îmbătrînirii celulare.

Vitamina B - contine o cantiate superioara chiar si celei care se gaseste in carnea de vițel.Fier - dintre toate fructele proaspete are continutul cel mai ridicat.

Așadar, studiind compoziția lui, putem deduce ca este unul dintre cele mai hrănitoare fructe !Tu de cité ori pe săptămana consumi acest fruct ?