Grăsimea viscerală - un inamic nevăzut

Dupa ce mananci, organismul transforma carbohidratii, proteinele si grasimile in acizi grasi, glucoza sau aminoacizi. Acestea iti ofera energie, pe care corpul fie o consuma la scurt timp dupa ce mancarea a fost descompusa in acestea, fie o inmagazineaza sub forma depozitelor de grasime.Grasimea care este foarte periculoasa, este cea viscerala, care se formeaza in jurul organelor, si care, evident, nu este vizibila cu ochiul liber, precum cea subcutanata. Aceasta poate creste semnificativ riscul de boli de inima, de cancer, de colesterol ridicat si diabet deoarece produce radicali liberi si ii depoziteaza in sange.Mancatul in exces si un stil de viata sedentar contribuie la aparitia ei, ca si la aparitia altor grasimi. 

Singura parte buna insa este ca e relativ usor de distrus. Pentru fiecare pierdere in greutate de 10% pierzi 30% din grasimea viscerala.

IATA CATEVA SFATURI CARE TE VOR AJUTA LA REDUCREREA CANTITATII DE GRASIME:

-Consuma mai multe grasimi sanatoase (avocado, nuci, seminte, masline).

-Redu numarul de calorii ingerate.

-Somnul: persoanele care dorm 6-7 ore pe noapte au mai putina grasime abdominala in comparatie cu ceilalti.

-Redu nivelul de stres: acorda-ti zilnic 10 minute pentru a te relaxa izolat de restul lumii, sa faci exercitii fizice regulate sau o baie fierbinte la sfirsitul zilei.

-Fa exercitii fizice: antrenament cardio, inot, mers pe jos.

-Schimba alimentatia: sa fie bogata in proteine, fructe, legume si cu un continut redus de grasimi saturate.Daca vrei sa afli ce nivel de grasimi viscerale ai lasa-ne un mesaj si completeaza sondajul.